Margadana, Tegal

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Kecamatan Margadana)
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kecamatan Margadana kuwe salah siji kecamatan nang Kabupaten Tegal. Kecamatan iku berbatasan langsung karo Brebes, tepate neng Kaligangsa. Makane Kaligansa dibagi loro, ana Kaligangsa Wetan melu Tegal, ana Kaligangsa Kulon melu Brebes.

Desa-desa[sunting | besut sumber]

Kecamatan Margadana ana 6 desa/kelurahan yaiku,

  1. Desa Margadana, lha iki sing nggo jeneng kecamatan
  2. Desa Kalinyamat Kulon, yen iki desa sing jeneng liyane Bledho
  3. Desa Sumurpanggang, bekas kecamatan mbiyen lan tempate terminal bus Kota Tegal
  4. Desa Cabawan
  5. Desa Krandon
  6. Desa Kaligangsa
  7. Desa Pesurungan