Karl Benz

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Karl Friedrich Benz

Karl Friedrich Benz (lair 25 November 1844 – seda 4 April 1929 dong umure 84 taun) kuwe insinyur otomobil sekang Jerman. Umume dheweke (bareng karo Gottlieb Daimler) dianggep dadi salah siji wong sing nyiptakna otomobil nganggo bahan bakar bensin. Dheweke kuwe anakke masinis.

Taun 1903 Benz pensiun sekang Benz & Co., tapi tetep dadi anggota sekang papan pengawas gutul sedane. Perusahaan Benz lan Daimler gabung dadi Daimler-Benz di 1926, sing banjur ganti jeneng maning dadi Mercedes-Benz. Benz seda taun 1929 nang Ladenburg nang Neckar, Jerman.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bio-stub