Karbon

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Karbon kuwe salah siji unsur kimia sing nganggo simbol kimia C. Nang tabel periodik, nomer atom karbon kuwe 6.

Karbon kuwe unsur non-logam, duwe valensi 4 tur nduweni alotrop termasuk grafit karo intan.

Karbon ana nang kabeh makhluk urip tur dadi dasar kimia organik. Unsur kiye duwe kemampuan sing unik nggo mbentuk ikatan kimia karo karbon liya uga karo jenis unsur liya. Ngantek siki wis ana sekitar 10 juta jenis senyawa karbon.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.