Karbon

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Karbon kuwe salah siji unsur kimia sing nganggo simbol kimia C. Nang tabel periodik, nomer atom karbon kuwe 6.

Karbon kuwe unsur non-logam, duwe valensi 4 tur nduweni alotrop termasuk grafit karo intan.

Karbon ana nang kabeh makhluk urip tur dadi dasar kimia organik. Unsur kiye duwe kemampuan sing unik nggo mbentuk ikatan kimia karo karbon liya uga karo jenis unsur liya. Ngantek siki wis ana sekitar 10 juta jenis senyawa karbon.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.