Inti jero

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lapisan Inti Jero bumi kuwe lapisan inti nang pusat planet bumi, lapisan kiye kandele sekitar 1.250 kilometer tur nduwe suhu sekitar 5.000 °C.

Lapisan kiye dimolai sekitar 6,370 km nang ngisor permukaan bumi, umume kebentuk sekang wesi, nikel karo material ringan liyane (kemungkinan sulfur, Karbon, oksigen, silikon uga potasium).

Inti jero bumi wujude padat merga nduwe tekanan sing gede pisan. Tingkat kepadatane (density) sekitar 15g/cm³.