Dyah Ayu Ratu Pamekas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Dyah Ayu Ratu Pamekas ialah puteri bungsu Prabu Dewa Niskala Raja Kerajaan Kawali (Pajajaran) sekang salah siji permaisurine. Dyah Ayu Ratu Pamekas ialah adine Raden Banyak Cotro utawa Raden Kamandaka (sejen ibu).

Ana juga sing nyebut Dyah Ayu Ratu Pamekas kiye pada baen karo Ratna Ayu Kirana, ning kiye mandan mbingungi, sebabe putri Sultan Trenggono juga ana sing jenenge mandan mirip ialah Ratu Ayu Kirana (Purnamasidi) utawa Pangeran Ratu sing dijodohaken karo Pangeran Hasanudin Sultan Banten I (1552-1570 M).


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Tèks iki bakal dicithak kandel


mBalik ming: