Dakon

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Dakon Jawa

Dakon utawa congklak yakuwe salah sijine dolanan tradisional Jawa, umume bocah-bocah wadon kang mainke dolanan kiye. Nanging artine ora mesthi bocah lanang ora dolanan. Nanging pancen dolanan kiye ngutamakake ketelatenan lan dimainke ana nang sekitare omah dadi ora kaget yen bocah wadon sing seneng dolanan. Perangkat sing diguna aken yaitu papan dakon dan butiran biji atau watu cilik sing jumlahe tertentu.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming[sunting | besut sumber]