Daftar igir magnet

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Igir magnet utawa Magnetic hill uga bisa Gravity hill yakuwé papan panggonan (biasané neng igir-igir) sing mandan miring ningén sawangan pinggirané kaya tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan kiyé marékna tipuan mata (optical illusion), mulané dalanan sing sebeneré mudhun ketoné dadi munggah. Mobil utawa kendaraan ketoné bisa laju dhéwék (kaya kesedhot magnet) munggah dalan sing nanjak (padahal kiyé kur tipuan mata) sebeneré dalané kuwé mudhun. Neng seluruh donya akeh panggonan sing nduweni fenomena kaya kiyé, antarané:

Australia[sunting | besut sumber]

Magnetic Hill in Orroroo, South Australia

China[sunting | besut sumber]

  • Gansu: a Cithakan:Convert/ft slope at an angle of 15 degrees where water runs uphill, in a desert region of Yugur County. The site has been tested by scientists, including physics professor Fang Xiaoming from Lanzhou University.[3]

Indonesia[sunting | besut sumber]

Igir Magnet, Limpakuwus, Banyumas

Saudi Arabia[sunting | besut sumber]

  • Wadi al Jinn (Valley of Jinns) in Madinah. The Co-ordinates for this Hill are 24.7225583333 N, 39.4445166667 E .[8][9][10]

Texas[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]