Cublak-Cublak Suweng

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Dolanan bocah: Cublak Cublak Suweng.

Segerombolan bocah mindahna wiji utawa watu cilik sekang tapak tangan sing siji ming tapak tangan liyane. Kuwe dilakoni nang nang punggung bocah liyane sing "dadi" (api-apine dadi korban) sing posisine kemurep. Dadi punggung bocah sing "dadi" kuwe dianggep meja dolanan. Gole dolanan sinambi nembang lagu Cublak Cublak Suweng.

Bar lagu kuwe rampung terus watu cilik kuwe wis nang tangan salah siji pemain liyane, sing "dadi" lantes nebak kira-kira sapa sing nyekel watu cilik kuwe. Angger tebakane bener, posisine (sebagai sing "dadi" / "korban") diganti bocah sing ketebak bener nyekel watu.

Dolanan kiye lumangyan seru, akeh tawane utamane angger tebakane bener.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Dolanan