Cerita pendek

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cerkak utawa cerita cekak yakuwe bentuk prosa naratif fiktif. Cerita cekak cenderung padhet tur langsung nuju maring tujuane ketimbang karya-karya fiksi liyane sing lewih dawa, kaya novella (cara pengertian moderen) lan novel. Merga singkate, cerita-cerita cekak sing sukses ngandelna teknik-teknik sastra kaya tokoh, alur, tema, basa, lan insight kanthi lewih jembar ketimbang fiksi sing lebih dawa. Ceritane bisa dadi pirang-pirang jenis.