Cepet

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Tontonan Cepet (macane e kaya ngomong "tempe") sawijining tontonan sing wis meh musna, sebab mung ana nang Kecamatan Karanggayam. Purwarupa (prototype) Cepet awujud tarian topeng, sing dipentasaken wong sepuluh, kanthi wewujudan balaning lelembut: ana sing awujud buta gimbal, monyet, gajah, satria, putri. Rerupan kuwe mau sing dadi isen-isene alas Karanggayam, sing nganti awal abad 19 isih awujud alas gung liwang liwung, jalma mara jalma mati. Tabuhane awujud kenthongan karo bleg kaleng, ditambah saron. Onine kaya kiye : thong..thong...thong, breng ... breng breng!! Nganggo tukang timbule, wong mendem barang sih. Angger wis mendem utawa wuru, ora beda karo ebeg, jalukane werna-werna. (Mas Teguh: Kajoran)


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.