Bulaksari, Bantarsari, Cilacap

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bulaksari
—  Desa  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Cilacap
Kecamatan Bantarsari
Kodepos 53258
Pedunung -/+ 20.000 jiwa

Bulaksari kuwe salah siji desa nang Kecamatan Bantarsari, Kabupaten Cilacap, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Desa Bulaksari mbiyen sebutane Bangsari, tapi siki jenenge dadi Bulaksari. Jare lurah pertamane sing siki wis alharhum, dijenengi Bulaksari nduweni karep sarine bulak utawa sawah.

Bulaksari dikelilingi sawah sing ambane malah nguwihi amba desane dewek, penghasilan utamane saka tani, nek rendeng nandure pari, nek ketiga nandure palawija kaya ta: lombok abang, timun, labu, waluh, pare, brambang, semangka, budin, munthul, lan liya-liyane. tanduran liyane