Basa Zaza

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Basa Zaza (Zazaki`Zaza)
Dituturna nang: Turki, Eropah
Wilayah: Timur Tengah karo Eropah
Jumlah: ± 2-4 juta jiwa
Urutan:  ?
Rumpun Basa
Klasifikasi:
Basa Indo-Eropah

 Basa Irani
  Basa Irani Utara
   Basa Zaza

Status Resmi
Basa Resmi:
Diatur dening: ?
Kode Basa
ISO 639-1 diq
ISO 639-2 zz
SIL ABV

Basa Zaza kuwe klebu basa Indo-Eropah sing dituturna nang wilayah-wilayah Turki, Eropah dan Timur Tengah. Huruf-huruf nang basa Zaza kuwe ana 32 dimolai hurif alif ngantek ya. Jumlah penutur basa kiye kira-kira ana: 3 - 5 juta, kiye termasuk wong mZaza sing nang perantauan.