Basa Thai

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Basa Thai kuwe basa resmi sing dituturna nang negara Thailand. Basa Thai kuwe bagian sekang basa Tai, lan klebu rumpun basa Tai-Kadai sing dituturna nang wilayah Thailand, Laos, lan daerah Cina kidul. Basa kiye jane dikira-kira pertama muncul nang daerah Hainan, sing siki klebu wilayah Cina kidul-wetan.