Basa Thai

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Thai kuwe basa resmi sing dituturna nang negara Thailand. Basa Thai kuwe bagian sekang basa Tai, lan klebu rumpun basa Tai-Kadai sing dituturna nang wilayah Thailand, Laos, lan daerah Cina kidul. Basa kiye jane dikira-kira pertama muncul nang daerah Hainan, sing siki klebu wilayah Cina kidul-wetan.