Basa Brebes

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Brebes kuwe basa sing ana ning daerah Brebes. Basa Brebes kuwe basa sing ora pati beda nek dibandingkna karo Basa Banyumasan, Basa Tegalan lan basa penginyongan liyane, sebabe Basa Brebes kuwe salah sawijining basa penginyongan.

Basa Brebes kuwe asale sing endi-endi ora, sing Tegal, Cirebon, Banyumasan, Bumiayu karo lia-liane. Brebes kuwe apete sing Losari ngetan anjog nganti Tegal, ngidule tekan Bumiayu. Yen pengin cepet ngerti Basa Brebes gampang carane, dolan bae sering-sering maring pasar, terminal, karo tempat-tempat umum, neng kana akeh sing ngomong Basa Brebes, kasar alus akeh contone.

Contoh Basa Brebes:

  • ader?
  • angel
  • asrep
  • adong
  • endek2
  • merceka
  • merad
  • dluang
  • brug
  • klindes
  • mbrabah
  • serit
  • blendung
  • awul2
  • alu2
  • cethot
  • jewel
  • jambak
  • jiwit
  • orog2
  • angle
  • bodin
  • wasnyad
  • brutu
  • wudun
  • peyang penjol
  • jalawatu
  • kopok
  • plenisan
  • tuma
  • sumbuk
  • sekelen
  • saben
  • ganing
  • pimen
  • piben
  • prasaku
  • njagong
  • ndodok
  • nglemprak
  • slonjor
  • siwur
  • cunthang
  • gogok
  • buyung
  • truwal
  • tengkurep
  • ngatangngatang
  • mbrangkang