ß

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kanggo pasukan Jerman dong masa Jerman Nazi sing jenenge Schutzstaffel, deleng pasukan SS.


Asal-muasal ligatur ß.

ß – uga disebut Eszett, Scharfes S, Straßen-S, Buckel-S, Ringel-S, Rucksack-S utawa Dreierles-S yakuwe salah siji aksara ligatur sing dienggo nang penulisan basa Jerman, kecuali nang Swiss.

Aksara kiye nglambangna swara /s/ utawa nang tulisan "ss" utawa "sz". Nek aksara kiye ora ana dadine aksara "s" sing detulis ping pindo teyeng dienggo.


Huruf kapital[sunting | besut sumber]

Bentuk kapital.

Tembe wiwit taun 2006 aksara kapital kanggo eszett "diresmikna". Senajan eszett ora tau ana nang ngarep tembung, penulisan judul sing nganggo aksara gedhe/kapital kabeh maraih ana pihak sing njaluk/kepengin anane bentuk kapital kiye.

Cithakan:Aksara-stub