Khatulistiwa

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Nang ilmu geografi, katulistiwa (sekang basa Arab: خط الإستوا) atawa ekuator kuwe garis khayal sing digambar malang nang tengah-tengah planet bumi, persis antarane kutub lor karo kutub kidul lan paralel sesuai poros rotasi planet bumi. Garis khatulistiwa kiye mbagi Bumi dadi loro, bagian lor lan kidul. Garis lintang ekuator yaiku 0°. Dawane garis khatulistiwa sekitar 40.070 km.

Nang garis khatulistiwa kiye sekitar jam 12.00 (tengah dina), srengenge pas ana nang dhuwure equinox.

Daerah-daerah (negara) sing diliwati khatulistiwa nang bumi antarane:

Gallery[sunting | sunting sumber]