Geografi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Geografi kuwe asale tembunge sekang Basa Yunani yakuwe utawa Bumi karo graphein utawa "nulis"/"njelasaken". Geografi kuwe ilmu bab enggon utawa lokasi nang planet bumi sing dikaitaken karo bentuk-bentuk/wujud fisik nang permukaan bumi karo menungsa. Lokasi karo bentuk-bentuk fisik permukaan bumi kuwe gampang dideleng sekang peta, mulane akeh sing duwe pemahaman (sempit) nek geografi kuwe padha baen karo ilmu peta padahal peta kuwe mung salah siji perangkat nang geografi.

Wujud fisik permukaan bumi sing dikaitaken karo ilmu-ilmu geologi, geodesi, oceanografi karo atmosfer kuwe dadi salah siji cabang ilmu geografi yakuwe ilmu bumi.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Geografi dikenal dadi ilmu kuwe moali abad 18, dasare yakuwe sekang catetan-catetan karo pengalaman-pengalaman sekang para penjelajah bumi. Lantes ilmu kuwe berkembang terus duwe kaitan erat karo ilmu-ilmu geologi, botani, ekonomi, sosiologi karo demografi.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Wujud Kekayaan nang Indonesia[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.