Ekonomi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Dodolan sayur nang pasar.
Ekonomi studi perdagangan, keputusan produksi lan konsumsi kaya kedaden nang pasar tradisional.

Ekonomi kuwe salah siji ilmu sosial sing nyinauni aktivitas menungsa sing hubungane karo produksi, distribusi, pertukaran, lan konsumsi barang lan jasa. Istilah "ekonomi" kuwe asale sekang Yunani οἶκος (oikos) sing artine "keluarga, rumah tangga" lan νόμος (nomos), utawa "peraturan, aturan, hukum," lan secara garis besar diartikna dadi "aturan rumah tangga" utawa "manajemen rumah tangga." Banjur sing dimaksud karo ahli ekonomi utawa ekonom kuwe wong sing nggunakna konsep ekonomi lan data kanggo kerja.

Menungsa sebagai makhluk sosial lan ekonomi[sunting | sunting sumber]

Ekonomi
GDP PPP Per Capita IMF 2008.svg
Kategori umum

Ekonomi mikro · Ekonomi makro
Sejarah pemikiran ekonomi
Metodologi  · Pendekatan heterodoks

Bidang lan subbidang

Behavioral  · Budaya  · Evolusi
Pertumbuhan  · Pengembangan  · Sejarah
Internasional · Sistem ekonomi
Keuangan dan Ekonomi keuangan
Masyarakat lan Ekonomi kesejahteraan
Kesehatan  · Buruh  · Manajerial
Bisnis Informasi  · Informasi · Game theory
Organisasi Industri  · Hukum
Pertanian  · Sumber daya alam
Lingkungan · Ekologis
Kota · Pedesaan  · Kawasan
Peta ekonomi

Teknik

Matematika  · Ekonometrika
Eksperimental · Neraca nasional

Daftar

Jurnal · Publikasi
Kategori · Topik · Ekonom

Portal.svg Portal Bisnis lan ekonomi

Menungsa sebagai makhluk sosial lan makhluk ekonomi kuwe mesti ngadepi masalah ekonomi. Inti sekang masalah ekonomi sing diadepi menungsa yakuwe kenyataan nek kebutuhan menungsa jumlaeh ora ana batese, ningen alat sing nggo muasna kebutuhan menungsa kuwe jumlaeh terbatas. Pirang-pirang faktor sing mengaruih jumlah kebutuhan wong siji beda karo liyane:

Tindakan , Motif , lan Prinsip Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]