Basa Arab

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Basa Arab (عربية `Arabiyya)
Dituturna nang: Arab Saudi, Mesir karo akeh negara liya.
Wilayah: Timur Tengah karo Afrika Utara
Jumlah: ± 225 juta jiwa
Urutan:  ?
Rumpun Basa
Klasifikasi:
Basa Afro-Asia

 Basa Semitik
  Basa Semitik Selatan
   Basa Arab

Status Resmi
Basa Resmi: 24 negara antarane Arab Saudi, Irak, Israel, Libanon, Libya, Mesir, Palestina, Suriah, lyy.
Diatur dening: ?
Kode Basa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
SIL ABV

Prakata[sunting | sunting sumber]

Basa Arab kuwe klebu basa Semitik sing dituturna nang wilayah Timur Tengah. Basa kiye pertama muncul nang daerah sing siki klebu negara Arab Saudi, basa kiye uga dadi basa nang kitab suci agama Islam.

Basa Arab kiye dadi salah siji basa resmi nang PBB seliyane basa Inggris, basa Mandarin, basa Perancis, basa Rusia karo basa Spanyol

Nang negara-negara sing mayoritas penduduke nganut agama Islam, basa kiye uga dadi basa sing umum diajarna nang sekolah-sekolah utamane nang sekolah-sekolah Islam.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Status[sunting | sunting sumber]

Huruf-Huruf Basa Arab[sunting | sunting sumber]

Huruf Tuturan
ا alif
ب ba
ت ta
ث tsa
ج jim
ح ha
خ kha
د dal
ذ dzal
ر ra
ز zay
س sin
ش syin
ص syot
ض dhot
ط tho
ظ zho
ع 'ain
غ ghoin
ف fa
ق qof
ك kaf
ل lam
م mim
ن nun
و wau
ه ha
لا lam alif
hamzah
ي ya

Huruf-huruf nang basa Arab kuwe ana 30 dimolai hurif alif ngantek ya.


Deleng Uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.