Daftar gubernur nang Indonesia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kaca kiye isiné daftar gubernur sing lagi menjabat nang 33 propinsi nang Indonesia.

Daftar Gubernur nang Indonesia
Propinsi Daftar
Gubernur
Gubernur Sekiyé
Kode BPS Lambang Jeneng Jeneng Mulai Menjabat Partai Wakil
11 Aceh (daftar) Irwandi Yusuf 8 Februari 2007 Independen Muhammad Nazar
12 Sumatera Utara (daftar) Syamsul Arifin 16 Juni 2008 PKS Gatot Pudjo Nugroho
13 Sumatera Barat (daftar) Irwan Prayitno 15 Agustus 2010 PKS Muslim Kasim
14 Riau (daftar) Rusli Zainal 21 November 2008 Golkar Mambang Mit
15 Jambi (daftar) Hasan Basri Agus 3 Agustus 2010 Partai Golkar Fachrori Umar
16 Sumatera Selatan (daftar) Alex Noerdin 7 November 2008 Golkar Edy Yusuf
17 Bengkulu (daftar) Agusrin Maryono Najamuddin 29 November 2010 Demokrat Junaidi Hamzah
18 Lampung (daftar) Sjachroedin Z.P 2 Juni 2009 Joko Umar Said
19 Kepulauan Bangka Belitung (daftar) Eko Maulana Ali 25 April 2007 Syamsuddin Basari
21 Kepulauan Riau (daftar) Muhammad Sani 19 Agustus 2010 Muhammad Soerya Respationo
31 Daerah Khusus Ibukota Jakarta (daftar) Fauzi Bowo 7 Oktober 2007 Prijanto
32 Jawa Barat (daftar) Ahmad Heryawan 13 Juni 2008 PKS Yusuf Macan Effendi (Dede Yusuf)
33 Jawa Tengah (daftar) Bibit Waluyo 22 Agustus 2008 PDIP Rustriningsih
34 Daerah Istimewa Yogyakarta (daftar) Sri Sultan Hamengkubuwono X 3 Oktober 1998 Golkar Paku Alam IX
35 Jawa Timur (daftar) Soekarwo 29 September 2008 Partai Demokrat Syaifullah Yusuf
36 Banten (daftar) Ratu Atut Chosiyah 11 Januari 2007 Golkar Mohammad Masduki
51 Bali (daftar) I Made Mangku Pastika 28 Agustus 2008 PDIP Anak Agung Ngurah Puspayoga
52 Nusa Tenggara Barat (daftar) Muhammad Zainul Majdi 8 September 2008 PBB Badrul Munir
53 Nusa Tenggara Timur (daftar) Frans Lebu Raya 16 Juli 2008 PDIP Esthon L. Foenay
61 Kalimantan Barat (daftar) Cornelis M.H 14 Januari 2008 PDIP Christiandy Sanjaya
62 Kalimantan Tengah (daftar) Agustin Teras Narang 4 Agustus 2010 PDIP Achmad Diran
63 Kalimantan Selatan (daftar) Rudy Ariffin 8 Agustus 2010 PPP Rudy Resnawan
64 Kalimantan Timur (daftar) Awang Faroek Ishak 17 Desember 2008 PDIP Farid Wadjdy
71 Sulawesi Utara (daftar) Sinyo Harry Sarundajang 13 Agustus 2010 Djouhari Kansil
72 Sulawesi Tengah (daftar) Bandjela Paliudju 24 Maret 2006 Achmad Yahya
73 Sulawesi Selatan (daftar) Syahrul Yasin Limpo 8 April 2008 Agus Arifin Nu'mang
74 Sulawesi Tenggara (daftar) Nur Alam 18 Februari 2008 Saleh Lasata
75 Gorontalo (daftar) Gusnar Ismail 22 Oktober 2009 PLT
76 Sulawesi Barat (daftar) Anwar Adnan Saleh 14 Desember 2006 Golkar M. Amri Sanusi
81 Maluku (daftar) Karel Alberth Ralahalu 15 September 2003 PDIP Said Assagaff
82 Maluku Utara (daftar) Thaib Armaiyn 29 September 2008 Abdul Ghani Kasuba
91 Papua Barat (daftar) Abraham Octavianus Atururi 24 Juli 2006 Rahimin Kacong
92 Papua (daftar) Barnabas Suebu 3 April 2006 Alex Hesegem

Deleng uga[sunting | sunting sumber]