Wikipedia:Takon

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Artikel asliné nganggo basa Inggris : [1]. Nyuwun pangapura nék sebagian pranala ming artikel-artikel pitakonan nang ngisor kiyé urung tersedia, ésih diterjemahna, kesuwun.

Lembar kiyé isiné kumpulan pitakonan sing cokan muncul (FAQ).

Apa Jané Wiki?[besut sumber]

Wiki kuwe kumpulan halaman-halaman wéb sing bisa deobah, detambaih, degenahna sapa baén kapan baén, termasuk kaca/lembar sing agi dewaca siki, priwé carané ? gari nge-klik "obah" nang bagian nduwur. Angger kepéngin njajal ndisit mangga njajal nang kothak njajal. Konsép karo piranti lunak Wiki degawé/deprogram dening Ward Cunningham.

Apa Jané Wikipédia?[besut sumber]

Wikipedia kuwe proyek nggo mbangun ensiklopédi sing kompréhénsif tur gratisan. Nang Wikipedia akéh pengetahuan / ilmu nggo nambah wawasan.

Kenangapa Desebut Wikipédia?[besut sumber]

'Wikipedia' jané singkatan sekang 'Wiki' karo 'ensiklopedia'.

Apa Jané Tujuan Wikipédia?[besut sumber]

Tujuan Wikipedia kuwe nggo nyiptakna ensiklopédi gratis --- ensiklopédi sing paling gedhe tur paling lengkap. Tujuan kiyé ora gampang dilakoni, butuh wektu suwé karo kerjasama kabeh pihak sing tertarik termasuk Jenengan.

Sapa Sing Bertanggungjawab bab isi Wikipedia?[besut sumber]

Wikiwan lan Wikiwati, utawa anggota-anggota Wikipédia. Wikipédia jané kerjasama kabéh pihak sing gelem ngawéh kontribusi nang bagian-bagian isiné.