Wikipedia:Rika Weruh Ora/14 Februari

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{title}}}
C.roseus
  • "... nék tanduran tapak dara (Catharanthus roseus), sing asale sekang Madagaskar, digunakna nggo nambani leukemia?"
  • "... nék rakyat Tiongkok wis nganggo aluminium wiwit taun 300, angger bangsa-bangsa Barat malah nembe nemokna dong taun 1827?"
  • "... nék Perang Saudara Amerika nghasilna lewih sekang 400.000 pecandu morfin? Mulane kuwe, kecanduan morfin banjur disebut dadi 'penyakit tentara'."
  • "... nék umur rata-ratane nyamuk kuwe mung rong minggu?"
  • "... nék Aspirin gaweyane Bayer kuwe obat pertama sing dipasarna nganggo bentuk tablet? Obat kiye maune didol taun 1899 nganggo bentuk bubuk, ningen dong taun 1900 didadekna tablet sing teyeng larut nang banyu."