Tlaga Silating

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tlaga Silating yakuwé tlaga sing ana neng Desa Sikasur, Belik, Pemalang. Tlaga kiyé dipercaya metu sekang tapakké Bima. Bima yaiku salah sijining tokoh ing pawayangan. Tlaga Silating ana ing sisih kidul Kabupaten Pemalang. Saka pusat Pemalang kurang luwih 35 km. Ing tlaga Silating iki kerep ana pertunjukan kaya orkes dangdut, lan jogetan tradisional. Fasilitas kang ana ing panggonan wisata iki kayata prau bebek banyu, dolanan bocah, pangggung seseneng, warung kanggo jajan, lan panggonan kanggo jagongan.Hawa ing tlaga katon adem lan seger. Rika bisa jutul tlaga Silating nganggo angkutan umum kanti umbal kaping loro saka kota Pemalang. Angger rika pengen cepet luwih apik nggawa kendaraan dewek.[1]

Rujukan[sunting | besut sumber]