Tak Lelo Lelo Lelo Ledung

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Tak Lelo Lelo Lelo Ledung[sunting | besut sumber]

tak lelo lelo lelo ledung

cup menenga aja pijer nangis

anakku sing ayu rupane

nek nangis ndak ilang ayune

tak gadang bisa urip mulyo

dadiyo wanito utomo

ngluhurke asmane wong tua

dadiyo pendekaring bangsa

cup menenga anakku

kae bulane ndadari

kaya ndas butho nggilani

agi nggoleti cah nangis

tak lelo lelo lelo ledung

cup menenga anakku cah ayu

tak emban slendang batik kawung

yen nangis mudak gawe bingung

tak lelo lelo ledung

Maknane[sunting | besut sumber]

Tembang bocah kiye paling populer nang tlatah Jawa, ditembang dong biyung agi nimang putra utawa putrine sing esih bocah.

Makna tembang kiye: