Naraguna:Surya esa

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Surya Esa)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Surya Esa,sing nduwe sebutan Kang ESA, lahir nang Banyumas tanggal 9 Maret 1959,nang tlatah banyumas wis kawentar merga seniman kiye duwe penampilan sing nyentrik beda karo seniman liyane.

Sepisandeweke pengageme saben dinane warnane ireng,nek ngguyu keton waos sing sekang emas,rambute sing rembyak rembyak,lan penganggone kaos kaki selen warnane, motore pitung (pitungpuluhan) marakna seniman siji kiye gampang detiteni.

Rikala ana sedulur sing takon kenang ngapa koh pengageme nyentrik kaya kuwe,deweke mangsuli :men gampang detiteni,angger kelakuane ora bener toli gampang detiteni,mulane kudu eling terus lan njagani kelakuane.

Seniman kiye sing digeluti seni Teater (teater Esa jenenge organisasi seni sing depimpin) uga Puisi,tapi orang babagan seni kuwe thok,deweke uga aktif nyemplung nang kegiatan sosial,utamane sekiye aktif sosialisasi lan kampanye anti narkoba,mulai tanggal 26 juni 2013,panjenengane ngadegna Lembaga Swadaya Masyarakat (LSM) "Keluarga Kembang Cahaya"(KeKaCa) sing bergerak bidang kegiatan sosial,mbantu warga masyarakat sing dadi pecandu Narkoba sing kepengin mari,kanti cara direhabilitasi lan pasca rehabilitasi,LSM KeKaCa kuwe kerjasamane utawa dadi mitra kerjane BNN Kab>Banyumas.Tekan saiki anggotane jumlahe wis 60 anggota.liwat kesenian teater,puisi uga seni lukis mural lan film.

Deweke uga mulang/ngajar teater nang sekolah-sekolah antarane : SMA Bruderan Purwokerto, Sekolah Tinggi Teologia SOTERIA Purwokerto,Akademi Manajemen Informatika dan Komputer (AMIK Purwokerto). Penghargaan sing wis di raih ya kuwe dadi WARGA PRATAMA sing diwenehna sekang BNN (Badan Narkotika Nasional)Th.2009, merga aktif mbrantas lan kampanye anti Narkoba nganggo cara penyuluhan lan nggawe film,sing diwenehna .

Nek karyane utawa pentas Teater wis ping kopang kaping,nang tlatah Banyumas,njaba kota,uga nang luar negeri (Republik Cheko lan Malaysia)Th.2007.

Seniman kiye pancen jujur lan thok melong utawa cablaka,mulane akeh pejabat sing sok kesindir marakna kesinggung,tapi dasar seniman mandan sejen kiye malah anggere ana pejabat utawa ana wong sing tersinggung malah seneng,jarene apa sing dikerjakna ana gunane,ujare Surya Esa.Buku utawa kumpulan puisi sing kacetak :1."Setelah Berjalan Sekarang Duduk Dan,"Th,2002,2."Nayanyian Dari Dunia Gelap"Th.2008.3."Sedang Apa Tuhan"Th.2011.