Sungkem

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Banyumasan kuwe basa sing bisa kanggo pirang-pirang ( pergaulan, donga, hiburan lan liya liyane isih akeh maning. Mulane urung ana basa sing bisa pepeke kaya basane Banyumasan,umpamane Basa kanggo wong sing lewih tua mesti nganggo "rika" neng sing sepadane "sampeyan/njenengan" lah angger sing lewih enom nganggo " kowe/slirane". lah daerah liyan ora nana basa sing nganggo kaya kuwe. sebab ora nana aturane ning nek nang basa Banyumasan ana, dadi nek wong sing ora nganggo aturan diarane wong sing ora duwe tatakrama. mulane aja wegig diarane wong banyumasan, basane akeh banget liyane ora duwe. semene disit engko tek tambahi maning - den bagus ragil kang sidareja.