Socrates

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Filsuf barat
Filsafah kuno
Socrates Louvre.jpg
Patung Socrates.
Jeneng: Σωκράτης, Sōkrátēs
Lair: 470 BC Stageira, Athena, {{{birth_place}}}
Seda: 399 BC (age 71) Athena, {{{death_place}}}
Aliran/tradisi: Greek philosophy
Minat utama: Epistemiology
Ethics
Gagasan penting: Socratic method
Socratic irony
Pengaruh nang: Plato
Aristoteles
Aristippus
Antisthenes

Socrates (basa Yunani: Σωκράτης Sōkrátēs), (470 SM399 SM) kuwe filsuf Yunani, murid sekang Anaxagora lan gurune Plato.[rujukan?] Bareng karo Plato lan Aristoteles, dheweke dianggep dadi salah siji sekang telu filsuf sing paling gedhe pengaruhe nang pemikiran Barat.[rujukan?]

Referensi[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]