Sléndro

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

SLENDRO

Slendro kuwe jeneng interval (jarak antara nada siji lan sijine) kurang lewih padha. Sekang Nem gedhe nganti nem sendhuwure (oktav; jane tah dudu oktav wong 5 nada). Dadi jane Slendrokuwepancen sing jan paling khas tumrap titi-karas. Slendro jan angel banget angger arep depadhakna kambi alat musik Barat sing flat. Umpamane, piano, gitar, saxophonelan liya-liyane,ora mungkin bisa nabuh Slendro. Paling mung pentatonis kaya C-D-E-G-A-C'. Angger gamelanesing dikalahna ya wis dadi ora slendro maning.