Sidareja, Ambal, Kebumen

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Desa Sidorejo kalebu sawijining desa ing kecamatan Ambal, Kabupaten Kebumen.

Dununge ana ing lor wetan, udakara 11 Km adohe saka ibu kota kecamatan Ambal. Sisih wetan winates desa Winong sing mbelu kecamatan Mirit. Sisih lor winates desa Sidomulyo, Sisih kuLon winates desa Kradenan lan desa Ambarwinangun. Dene ing ereng kidul winates desa Peneket.

Desa Sidorejo iku desa cilik.

Wargane kalebu wong muslim sing taat. Prosentase agama Islam 100%. Masjid minangka papan ibadah ana telu.

Tingakat pendidikan ing wektu iki kanggone nom-noman rata-rata uwis padha tamat SLTA, kepara uga akeh sing uwis sarjana. Akeh sing bisa wiraswasta, ana sing usaha pertukangan, home industri kayata; tempe kedele, susu kedele, lan uga rupa-rupa jajanan pasar.

Saiki ana uga nom-noman sing prigel nguri-uri kabudayan Jawa yaiku dadi Dalang pewayangan. Asmane Kidalang Nurul sing dedalem Panggel Lor, desa Sidorejo.

Ana siji sing wigati dene salah sijining warga desa Sidorejo sing makarya ing bab kawruh basa, yaiku meluncurkan buku bausastra utawa kamus. Tepate karya bukune mau diwenehi judul: BAUSATRA JAWA KAMUS BASA JAWA. Iku wujude kamus basa Jawa - Basa Inggris, Basa Inggris - Basa Jawa. Menawa sapa bae sing kepincut utawa tertarik, bisa mundhut marang piyayine kanthi menghubungi nomer ponsele iki. (Bp. Gunawan Edi Santoso: 081910709237). Nuwun