Sate Ambal

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sate Ambal terkenal rasane bumbune nganggu kacang karo tempe. Bahan bakune ayam kampung sing kemanggang (tasih enom). Rasane mak nyus...banget. Kanggo wong Kebumen wis ora asing....lan kanggo sing durung pernah njajal. Iki salah siji panganan khas Kabupaten Kebumen. Asale saka daerah Ambal pesisir segara Kidul. Utawa daerah Bumen Selatan. Silakan njajal pasti takon tunggale maning....!!

Eh..iya nang Kebumen Uga ana sate Kelinci...anane mung nang Lor Stasiun Kereta Api - Kebumen...Jenenge "Warung Makan "Suka Sari" sedia Sate Kelinci nampa pesenan. Utawane pesen lewat telepon uga bisa

Pak Simun No. HP.081542875113 lan alamate Jl. kutilang No.25 Panjer - Kebumen 54312

Ana maning angger sore nganti bengi nang alun-alun, jenenge Sate Sungging, bumbune tempe, isyune sih kuwe iwak entog, ning rasane ya ora kalah nyamleng lho, jajal bae angger ora percaya, aja takon wong Kebumen...