Rukun Islam

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Rukun Islam[sunting | besut sumber]

Ulama-Ulama wis netapna nek wong Muslim kuwe kudu manut 5 azas ajaran agama Islam sing diarani Rukun Islam. Rukun Islam kuwe isine:

  1. Ngucapna kalimah syahadat, kuwe janji utawa sumpah nek dheweke nerima mung Allah SWT sing layak disembah uga netapna nek Nabi Muhammad s.a.w kuwe rasul Allah sing kudu dadi panutan sunnahe.
  2. Ngamalna utawa njalanaken sholat limang wektu sedina.
  3. Berpuasa nang wulan Ramadhan.
  4. Ngetokna utawa mbayar zakat.
  5. Njalana/munggah Haji kanggo sing mampu.


mbalik ming: Islam