Parembugan Wikipedia:Dopokan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

pamanggih rahayu kulanuwun kula saking kwbumen pingin kenal kalian sampeyan wong banyu mas menika kula kathah kanca wong banyumas sing mondok teng kebumen sapa sing sudi kenalan karo inyong kirim bae alamat nang poendhank@yahoo.co.id lanang wadon tak tunggu oke

Salam kenal kabeh nggo pengunjung wikipedia banyumasan, nyong salut karo pengurus wikipedia banyumasan,sebab nyong sue ora bali ning negaraku kebumen dadi kangen karo basa banyumasan. Nyong sejane kepengin nyumbang tulisan ning ketone ko angel temen ya.. nyong ora patia ngerti bahasa pemrograman jere. Keprimen bapak-bapak pengurus carane sing gampang. Yuh pada nulis ben arikele kebek. nuwun ya... HIDUP Banyumasan...HIDUP Ngapak.... NUWUN....

Inggih kang, hidup ngapak! Nyong tunggu tulisane Rika. Kesuwun, Naval Scene 10:07, 4 Maret 2011 (UTC)

Knalpot Purbalingga[besut sumber]

Kulanuwun Ramane inyong sekang prbalingga, tembe gabung nang komunitas kiye, sengertine inyong daerah purbalingga kuwe sala sijine daerah sing akeh karo pengrajin kenalpot variasi, sing pemasarane luas banget malah tekan jakarta, nggone inyong golet mangan, tapi kok anehe nang daerahe dewek purbalingga kok nnganggo knalpot modif hasil karya tangan putra daerah dewek koh malah dilarang ya, inyong ngrasakna dewek lagi mlaku sante nang alun2 ehh ijig2 dipeped polisi, jere ora olih knalpot kaya kuwe di nggo....jan2ne piwe ya Luurrr...?

Regane 20 ewu[besut sumber]

Kula nuwuuuun..,sedurunge kula njaluk pangapura karo sedulur kabeh sing maca tulisan kiye. Kula lagi gumun karo tangga-tangga kula,pancen si wis lagi musimme rame-rame milih caleg nggo masa depane dewek,tapi apa kudu milih caleg sing sugih duwit. Sedurunge ana pileg pada nggresula jere apa-apa pada larang,pada mundak regane,lagi mangsan panen rega beras ora medun,golet pegawean jere ya angel,ndaftar pt angger ora ana sing nggawa ya ora ke tampa,apa maning kaya inyong sing kerjane serabutan. Sing tek gumunaken wingi pas malem coblosan,ujarku rame-rame ana apa,jebule lagi pada ngenteni wong bagi duwit sekang caleg,sing tek gumunaken duwit mung 20ewu. Apa pada ora mikir,dewei duwit 20ewu kon milih caleg sing aweh kira-kira dadi anggota dewan,padahal kerjane nganti 5 taun,hargadirine neng ndi de wei duwit 20ewu gelem,calege njagong tok de gajih,apa ora marekna korupsi,arep usul kepriwe wong wis de bayar suarane 20ewu,arep maju kepriwe masa depane awake dewek. Donge pada milih caleg sing ora duwitan,dadi kerjane temenan,gelem mikirna rekasane wong cilik,ngesuk-ngesuk angger pada protes si kepriwe,suarane wis d bayar 20ewu? Ngapuntene menawa enten ingkang kraos,maturnuwun sampun maos tulisane kula. ( 14 April 2014 13.25 (UTC) )

Mestine aja dipindah[besut sumber]

Enyong usul, kaca kiye dibalekna maning maring Kota Tegal, awit saka aran kiye aran resmi wilayah administratif. Sawetara aran Tegal cakupane lewih amba nemen, bisa Kota Tegal, Kabupaten Tegal, bisa uga Tegal minangka kabudhayane. Kaya kiye bae usule enyong. Muga-muga ditampa. Rahayu Igho (rembugan) 12 Maret 2017 04.52 (UTC)

@Igho: Angger nyong si tetep bae banyumas anu akeh wilayaeh meliputi (purbalingga, bukateja, purwokerto, pantai utara(pantura), banyumas, baturaden, lan sekitare). Igho ko gelem gawe artikel nang kene? Basamu kuwe apik joss Murbaut (rembugan) 12 Maret 2017 10.46 (UTC)