Museum Soesilo Sudarman

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Museum Soesilo Soedarman

Museum Soesilo Sudarman nggone nang Desa Gentasari, Kecamatan Kroya, Kabupaten Cilacap. Museum kie didegna nang keluargane Soesilo Soedarman terus dibuka nggo umum. Museum Soesilo Sudarman ambane kira-kira 1.5 hektar. nang museum kie akeh koleksine Susilo Sudarman, sekang kue awake dhewek pas dadi taruna taun 1948 ngantek akhir hayate. Seliane kue juga ana koleksi tank, pesawat, senjata, lan liya-liyane. Koleksi pesawat TNI Angkatan Laut jenis Nomad N-22 Patroli Maritim Skuardron udara 800 sing nomer lambung P-806 tau dienggo nang Soesilo Soedarman pas dheweke lagi dadi Panglima Kowilhan-I karo pangkate Letjen TNI dienggo mbantu pas patroli keamanan laut nang wilayah perairan Sumatera, laut Natuna, karo Kalimantan Barat. Museum Susilo Sudarman kie diresmikna nang Menteri Kebudayaan lan Pariwisata Jero Wacik pas 3 September 2007. Mau-maune museum kie anu pendopo ageng nduwene keluargane Soesilo Soedarman, terus pas 1983 Soesilo Soedarman ngubah dadi museum sing bisa diakses nggo masyarakat umum. Setahun sewise wafat tepate 1998, kekarepane Soesilo Soedarman bisa diwujudna. Museum Soesilo Sudarman rame ditekani nangbocah-bocah sekolah nggo wisata sinau. Tapine akeh-akehe sing pada teka kue mau, pada teka sewise Soesilo Soedarman ninggal. Tapi esih tetep bisa sinau sekang semangate pemuda desa kono sekang meniti kari militer karo politike. Slogane: Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama. Damailah di sisi Tuhan, kami akan terus mengenang namamu Soesilo!