Lothar Matthäus

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Lothar Herbert Matthäus (ucapan neng basa Jerman: [ˈloːtaɐ̯ maˈtɛːʊs]; lair neng Erlangen, Jerman Kulon, 21 Maret 1961; umur 55 taun kuwe manajer lan bekas pemain bal - balan sekang Jerman. Sewise dadi kapten neng kesebelasan Jerman Kulon nggo juara neng Piala Dunia FIFA 1990, deweke akhire dadi Pemain Terbaik Eropa. Neng taun 1991, deweke kepilih dadi Pemain Terbaik Dunia FIFA sing pertama, lan siji - sijine pemain Jerman sing pernah olih penghargaan kuwe.
Deweke wis main neng lima Piala Dunia FIFA (1982, 1986, 1990, 1994, 1998), lan nyekel rekor pemain sing paling sering main neng pertandingan Piala Dunia (25 pertandingan). Deweke uga menangna Kejuaraan Sepak Bola Eropa UEFA 1980, lan main neng turnamen tahun 1984, 1988, lan 2000. Neng tahun 1999, usia 38, deweke dadi maning Pemain Terbaik Jerman, sewise sedurunge menangna penghargaan kuwe neng taun 1990.
Matthäus kuwe pemain Jerman sing paling akeh main neng timnas Jerman sepanjang masa,nganti pensiun wis main 150 pertandingan (83 nggo Jerman Barat), lan 23 gol nggo timnas Jerman. Matthäus uga anggota FIFA 100 – daftar sing isine 125 pemain bal - balan paling apik sing depilih Pelé. Diego Maradona pernah ngomong tentang Matthäus "deweke kuwe saingan paling apik sing pernah tek alami. Kayane kuwe wis cukup nggo njelasna deweke" neng bukune deweke sing judule Yo soy el Diego (Saya Diego).
Deweke termasuk pemain serba bisa lan lengkap, Matthäus paling dikenal merga umpan e, posisine, lan temprang an sing bersih, uga tembakane sing marem. Selawase karir, deweke biasa main neng posisi gelandang, walaupun akhire deweke neng posisi Sweeper.