Keraton Kanoman

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

== Prakata ==DEAR MAKER OF THIS INFO PAGE. DO YOU KNOW,IF THERE IS ANY IMPROVAL IN THE RECONSILIATION OF THE 2 RIVAL-SULTANS OF CIREBON-KANOMAN. THANK YOU. HORMAT SAYA: D.P. TICK gRMK SECRETARY PUSAT DOKUMENTASI KERAJAAN2 DI INDONESIA 'PUSAKA' VLAARDINGEN/PUSAKA. PUSAKA.TICK@TISCALI.NL

Keraton Kanoman ngadeg taun 1588 dening Sultan Kanoman I utawa Sultan Badridin. Sulyan Kanoman I kuwe turunan ping VII sekang Sunan Gunung Jati (Syarief Hidayatullah).

Kacirebonan[sunting | besut sumber]

Keprabonan kuwe bagian keraton Kanoman kanggo kegiatan Kesenian khas Cirebon. Kacirebonan maune kanggo dapure Kraton Kanoman, tapi saiki wis ngadeg dewek dadi Kraton Kacirebonan.

Keprabonan[sunting | besut sumber]

Keprabonan uga bagian keraton Kanoman kanggo kegiatan agama Islam. Keprabonan ora mung kanggo keluarga keraton, masyarakat umum uga bisa sinau agama nang kene.

Silsilah[sunting | besut sumber]

Sunan Gunung Jati Syech Hidayahtullah

  • Panembahan Pasarean Muhammad Tajul Arifin
    • Panembahan Sedang Kemuning
      • Panembahan Ratu Cirebon
        • Panembahan Mande Gayem
          • Panembahan Girilaya
            • Sultan Kanoman I (Sultan Badridin)
              • Sultan Kanoman II ( Sultan Muhamamad Chadirudin)
                • Sultan Kanoman III (Sultan Muhamamad Alimudin)
                  • Sultan Kanoman IV (Sultan Muhamamad Chadirudin)
                    • Sultan Kanoman V (Sultan Muhamamad Imammudin)
                      • Sultan Kanoman