Gula

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Gula kuwi penganan manis sekang Tebu karo nila kelapa. Sing digawe sekang tebu arane gula pasir, nek sekang nira klapa diarani gula aren utawi gula jawa. gula iku isa kanggo pemanis wedang kopi karo teh. Uga isa nggo njangan. nang Purwokerto, pabrik gula pasir ganu ana ning kalibagor. tapi saiki wis dadi bangunan tua sing angker. Nek pusat gula aren ana ne nang ajibarang.