Demam Berdarah

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Demam berdarah kuwe salah siji penyakit akut sing penyebabe ialah infeksi virus sing digawa lemud Aedes Aegypti karo Aedes Albopictus jenis wadon sing umume nang awak lemud kuwe wis ana viruse sekang penderita demam berdarah liya.

Sing paling gampang kenang penyakit kiye umume bocah cilik dibawah umur 15 taun, juga wong tinggal nang daerah sing lembab, akeh genangan banyu juga kumuh.

Ngatek siki urung ana vaksin sing bisa langsung kanggo pengobatan penyakit kiye.

Tanda-Tanda[sunting | besut sumber]

Awak demam panas ngantek 38-40 C kuwe bisa antara 2 ngantek 7 dina. Endas krasa lara, otot-otot karo persendian juga krasa lara pisan, kadang ana bintik-bintik werna abang nang kulit, kuwe merga pembuluh darah ana sing pecah. kadang pendarahan nang irung juga gusi. Angger wis tingkat lanjut (parah), krasa larane kuwe tekan weteng.

Pencegahan[sunting | besut sumber]

Paling gampang ialah mencegah penyebaran lemud Aedes sing dadi penyebab perantarane.



Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming:

Penyakit Menular ; Penyakit