Cultuurstelsel

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kulturstelsel menurut pelajaran sekolah dasar kuwe cara kerja politik tanam paksa. Jaman Landa gemiyen jarene wong kon kerja, terutama nandur wit-witan, macul, kuli aspal dalan, tenaga bangunan, karo beberapa mandor atawa demang.