Ayodhyakanda

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ayodhyakanda kuwe kitab keloro sekang epos Ramayana sing nyritakna sang Dasarata sing arep nyerahna kerajaan maring sang Rama, ningen dialang-alangi nang Dewi Kekayi. Jerene dheweke tau njanjikna warisan kerajaan maring anakke.