Autopista Toluca - Naucalpan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Autopista Toluca – Naucalpan minangka dalan tol ing Greater Mexico City sing bakal nyambung Toluca ing sisih kulon karo Naucalpan ing sisih wétan, ketemu karo Autopista Chamapa – Lechería. [1]

24 April 2007, Consonstrora Teya (bagean saka Grupo Higa) menang konsesi suwene 30 taun, lan nganti saiki tol wis meh sepuluh taun dibangun. [2]

Konflik etnik[sunting | besut sumber]

Pembangunan dalan gedhe wis mandheg amarga ana perang sing sah, komunitas ñathö-Otomi komunitas "San Francisco Xochicuautla" ditindakake nglawan "Consonstrora Teya". Dalan gedhe kasebut nyebrang cadangan alam "Bosque Otomi-Mexica", sing uga wilayah suci agama vernakular ing komunitas kasebut. [3]

  1. "Toluca-Naucalpan". secom.edomex.gob.mx. http://secom.edomex.gob.mx/toluca_naucalpan. Diakses pada 5 Desember 2016. 
  2. [https  : //mexico.quadratin.com.mx/una-decada-edificando-carretera-toluca-naucalpan-y-no-concluye/ "Una década edificando carretera Toluca-Naucalpan… y no concluye - Quadratín CDMX - Quadratín CDMX"]. mexico.quadratin.com.mx. https  : //mexico.quadratin.com.mx/una-decada-edificando-carretera-toluca-naucalpan-y-no-concluye/. Diakses pada 5 Desember 2016. 
  3. [1]