Ana gula ana semut

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Paribasa kiye maknane: Panggonan sing akeh rejekine mesthi akeh sing marani.

Penjelasane:

Angger lagi sugih biasane kabeh ngaku sedulur ngaku kanca, mengko angger wis melarat kabeh sing ngaku kanca kuwe malah ngadoih malah ngakune ora kenal. Kanca kaya kuwe dudu kanca sing bener, kanca sing bener ialah kanca dong dhewek lagi susah.