Proterozoikum

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Jaman Proterozoikum kuwe kira-kira 2,5 milyar - 290 juta taun gemiyen. Proterozoikum kuwe artine jaman kehidupan awal, atmosfer sing cikal bakale wis tumbuh nang jaman Arkeozoikum, siki makin berkembang terus molai ana juga hidrosfer. Dong masa kiye makhluk-makhluk sing duwe sel akeh wis molai dicipta contone enkaryotes karo prokaryotes. Mang akhir jaman kiye organisme utawa makhluk hidup sing dicipta wis lewih kompleks, jenis invertebrata bertubuh lunak kaya ubur-ubur, cacing karo koral molai ana nang nang laut-laut dangkal.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming:

Prasejarah ; Kurun Wektu Geologis