Prasejarah

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Jaman Prasejarah kuwe istilah sing dienggo kanggo kurun wektu sing urung ana catetan tulisan sekang menungsa jaman kuwe, dadi dong menungsa urung paham tulisan malahan sekang urung ana makhluk sing jenenge menungsa.

Umume jaman prasejarah dianggep dimolai sekang wektu moali anane makhluk hidup utawa kehidupan nang planet bumi kiye, contone dong molai ana makhluk utawa kehidupan sederhana sing mung duwe sel tunggal nganti anane makhluk-makhluk sing duwe sel kompleks. Dadi molai sekang anane plankton terus dinosaurus ngantek menungsa purba sing urung paham tulisan.

Kurun Wektu Geologis[sunting | sunting sumber]

Prasejarah mandan gampang angger dideleng sekang sudut pandang geologi, khususe dideleng sekang sejarah Kurun Wektu Geologis, merga sekang lapisan-lapisan nang kulit/kerak bumi kuwe bisa dibagi miturut kurun-kurun wektu tinentu, sekang kana dadi bisa keton/bisa dipelajari apa kedaden dong masing-masing kurun wektu kuwe, misale ana makhluk apa baen, ana kedaden alam apa baen lyy.

Menungsa Prasejarah[sunting | sunting sumber]

Jaman menungsa prasejarah kiye dipelajari sekang disiplin ilmu arkeologi. Sing dipelajari ialah khasil-khasil budaya jaman gemiyen contone: peralatane utawa benda-benda peninggalane dari kebudayaan menungsa jaman kuwe. Sekang peninggalan-peninggalan kuwe, jaman prasejarah dibagi dadi kurun wektu:

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming:

Sejarah