Kurun Wektu Geologis

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

EON[sunting | sunting sumber]

Eon Proterozoikum, Arkeozoikum, Hadean diarani jaman Pre kambrium, sementara jaman siki mlebu nang eon Phanerozoikum, era Cenozoikum, periode Quarter, epoch Helocen.

ERA[sunting | sunting sumber]

Eon Phanerozoikum:

Periode[sunting | sunting sumber]

Era Cenozoikum:

Epoch/Masa[sunting | sunting sumber]

Periode Quarter:

  • Pleistocen: dimolai sekitar 1,8 juta taun gemiyen ngantek sekitar 10.000 tahun gemiyen sing lantes dilanjutaken jaman Helocen.



Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming:

Prasejarah