Dinosaurus

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Dinosaurus kuwu kewan reptil sing uripe jutaan taun gemiyen tegese nang jaman mesozoikum. Kewan sing urip nang jaman prasejarah kiye ora kabeh diarani/dianggep dinosaurus.

Ukuran Fisik[sunting | sunting sumber]

Ukuran fisik kewan kiye werna-werna, ana sing raksasa ana uga sing cilik seukuran ayam. Sing ukurane raksasa dawane bisa ngantek 30 meter, dhuwure bisa ngantek 15 meter. Sing ukurane raksasa-raksasa kuwe antarane:

Jenis[sunting | sunting sumber]

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Punah[sunting | sunting sumber]

Kewan purba kiye punah bar bumi ditabrak salah siji asteroid gedhe pisan, kedaden kuwe kira-kira 65 juta taun gemiyen ning teori kepunahan dinosaurus kiye esih dadi bahan argumentasi.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.


mBalik ming: Kewan Purbakala