Museum lan Galeri Seni Derby

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Derby Museum and Art Gallery

Ekstensi 1964 sekang bangunan asli museum lan galeri seni sekiye
Didegna 1836
Lokasi Wardwick nang Derby
Jumlah koleksi Lukisan Joseph Wright
Situs web Situs resmi

Museum Lan Galeri Seni Derby kuwe salah siji museum nang Derby, Inggris, sing molai dibuka taun 1879, bareng karo Perpustakaan Pusat Derby, nggone nang gedung anyar sing dirancang nang Richard Knill Freeman lan diwenehi maring kota Derby nang Michael Thomas Bass. Koleksinya yakuwe kabeh galeri sing nampilna lukisan Joseph Wright; uga ana pajangan Royal Crown Derby lan porselen liyane sekang Derby lan daerah sekitare. Pajangan seliyane yakuwe arkeologi, sejarah alam, geologi lan koleksi militer. Galeri Seni molai dibuka awit taun 1882.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

koordinaadid: 52°55′20″N, 1°28′46″W / 52.92225°N 1.4795°W / 52.92225; -1.4795