Porselen Pinxton

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Poci teh Porselen Pinxton ggambarna Brookhill Hall

Porselen Pinxton kuwe karya-karya porselen sing digawe nang John Coke lan William Billingsley nang Pinxton, Derbyshire, Inggris.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Porselen Pinxton ditemukna nang lahan sing disewa sekang putra ketelune Pendeta D'Ewes Coke sing mlebu maring usaha kiye karo pengusaha lan pelukis porselen William Billingsley. Billingsey sing uwis terlatih nang karya-karya Derby lan sekiye kondang bab kualitas lukisan perselene uga tertarik kepengin nyempurnakna resep porselen sing diperkirakna dijikot sekang Zachariah Boreman.[1] Billingsley sidane ninggalna usaha lan ngedegna toko dekorasi nang Mansfield, nek kono dheweke menghias peralatan porselen sing diimpor. John Coke nerusna usaha sekang 1799 gutul 1806, malah ngajak Henry Banks dadi rekanan wiwit taun 1801 gutul 1802.

Coke menikahi Susanna Wilmot sasi April 1806 lan senajan usaha porselen egin diterusna nang kepemimpinane John Cutts sing dadi manajer dekorasi gutul 1813, ningen ketertarikan Coke pindah maring usaha batu barane nang Pinxton lan mindahna umah keluargane maaring Debdale Hall.

Ilustrasi poci teh sig digawe nang Porselen Pinxton lan nampilna Brookhill Hall sing dadi umaeh John Coke. Poci teh kiye dadi bagiane koleksi sekang porselen Pinxton nang Museum lan Galeri Seni Derby, Inggris.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]