Banyumas, Banyumas

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Banyumas
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Banyumas
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 12

Kecamatan Banyumas kuwe salah siji kecamatan neng kabupaten Banyumas, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Ganu kecamatan kiye dadi pusat pemerintahan kabupaten Banyumas, siki wis dipindah meng Purwokerto, bekas-bekas pemerintahan juga esih ana nang kene. Ganu pemerintahan Banyumas nganggo sistem kaya pemerintahan kerajaan.

Desa/kelurahan[sunting | sunting sumber]

  1. Binangun
  2. Danaraja
  3. Dawuhan
  4. Kalisube
  5. Karangrau
  6. Kedunggede
  7. Kedunguter
  8. Kejawar
  9. Papringan
  10. Pasinggangan
  11. Pekunden
  12. Sudagaran

Liyane[sunting | sunting sumber]

Neng Banyumas ana Pendapa Sipanji sing nggo tempat pertemuan, pasar, alun-alun, penjara, Masjid Nur Sulaiman Banyumas, sing dekelilingi nganggo tembok.

Nang kono siki esih ana museum wayang Sendang Mas tempat nggo nyimpen koleksi wayang. ana wayang kulit, wayang golek, wayang beber, gamelan lan liyane. Siki nang sekitar kono juga ana sekolah SMP sing jere terfavorit se-Banyumas. Nang kono uga ana stasiun radio jenenge Sendang Mas.

Nang kono ana sumur cilik sing isine banyu emas, sing diarani sendang mas. mungkin gara-gara ana sumur kuwe daerah kiye dijenengi Banyumas.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]