Presiden

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Presiden kuwe Kepala Negara nang negara sing nganggo bentuk pemerentahan Republik. Presiden kuwe ana sing ora duwe kekuasaan pemerentahan contone nang Singapura, kekuasaan pemerentahane kuwe ana nang Perdana Menteri. Dadi Perdana Menteri kuwe sederajat karo Presiden sing duwe kekuasaan pemerentahan. Uga ana sing jenenge Kanselir kaya nang Jerman sing kekuasaane pada baen karo Perdana Menteri.

Presiden dibantu Wakil Presiden karo Kabinet kanggo ngurus pemerentahan tingkat pusat utawa Nasional uga dibantu Gubernur kanggo tingkat daerah.

Presiden Indonesia siki yakuwe Susilo Bambang Yudhoyono.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.