Basa Thai

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Basa Thai kuwe basa resmi sing dituturna nang negara Thailand. Basa Thai kuwe bagian sekang basa Tai, lan klebu rumpun basa Tai-Kadai sing dituturna nang wilayah Thailand, Laos, lan daerah Cina kidul. Basa kiye jane dikira-kira pertama muncul nang daerah Hainan, sing siki klebu wilayah Cina kidul-wetan.